Wat heeft energetische meditatie met fijngevoeligheid te maken?

De boeken voor de cursus Energetische Meditatie zijn toegekomen! Maar wat heeft energetische meditatie nu eigenlijk met fijngevoeligheid / hoogsensitiviteit te maken?

Als fijngevoelig persoon (ook wel hoogsensitief persoon of HSP genoemd) kunnen indrukken van buitenaf een diepe indruk maken. Zeker ook als kind kunnen er situaties geweest zijn die heftige emoties naar boven brachten. Niet iedereen weet hoe daarmee om te gaan. Zo kan het zijn dat je vanuit je opvoeding, je leerkracht, je omgeving wel eens te horen kreeg: “Daar moet je toch niet voor wenen” of “Zo boos moet je daar niet voor worden” of “Dat is echt niets om bang voor te zijn hoor”. Ook piekeren werd soms afgedaan als “Dat is iets waar jij nog niet mee bezig moet zijn”.

Onbewust werd dus de boodschap gegeven dat die emoties niet op hun plaats zijn en best zo rap mogelijk opgeborgen worden.

En dat is een onbewuste overtuiging waar veel volwassenen nog steeds mee rondlopen. Met als gevolg het negeren en wegduwen van emoties met veel onderhuidse spanning als gevolg.

Met de technieken van de Energetische Meditatie leer je hoe je wel met (heftige) emoties kan omgaan. Je krijgt heel eenvoudige en doeltreffende handvatten om de emoties niet meer weg te duwen, maar wel de ruimte te geven om er te zijn zonder dat ze bedreigend hoeven te zijn. Dat maakt dat de spanning -die soms al jaren opgebouwd is- eindelijk losgelaten kan worden. En dan komt er weer meer ademruimte.

Heb jij soms ook het gevoel een onderhuidse spanning mee te slepen? Wil je leren hoe je er los van kan komen? Bel +32 495 91 55 98 of mail me voor een vrijblijvend gesprek.

Op vrijdagen 17 en 24 januari 2020 gaat de volgende  module door (of andere data op aanvraag). Meer info vind je hier.

Reacties van deelnemers:

Ik heb al lang last van chronische migraine en ik heb er ook al veel voor ondernomen om dit onder controle te krijgen. Tijdens de energetische meditatie merkte ik al dat de migraine minder werd, en wonder boven wonder is de migraine nadien zelfs 5 dagen weggebleven! Ik heb ontdekt dat hoe meer ik in contact blijf met mezelf, hoe minder de migraine de ‘kop’ opsteekt. L.D.

Ik ken veel mensen die geen blijf weten met hun gedachten en/of gevoelens. In deze module leer je ze te observeren, waardoor je minder in strijd moet zijn met jezelf (en anderen). EM1 heeft me terug in contact gebracht met een rust in mezelf, een soort van ‘lichtheid’ en intuïtie waarop ik altijd kan terugvallen, en die ik (in het proces van herstellen van een burn-out) was kwijtgeraakt. Ik kan, als ik paniek of een piekermolen voel opkomen, sneller afstand nemen, zodat ik me stabieler voel. A.

Els stimuleerde me in het exploreren van wat ik lichamelijk voelde bij moeilijke momenten. Doordat ik leerde om het beklemmende gevoel in mijn keel te observeren op een veilige manier kreeg ik vertrouwen, ik had het zelf mee in de hand. Dat was nieuw voor mij. Ik kwam van een eerder verscheurd aanvoelen in mezelf met veel spanning in mijn keel tot een gevoel compleet te zijn en goed in contact met mezelf. Kris

Eén gedachte over “Wat heeft energetische meditatie met fijngevoeligheid te maken?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *