De warmste week, de warmste coach…. is snipverkouden!

Elk jaar in december trouwens. Dit jaar dacht het voor te zijn (zie mijn eerdere artikeltje over leven en werken op het ritme van de seizoenen). Maar neen, ik heb het weer zitten. Weer teveel hooi op mijn vork in de periode van rust en bezinning en loslaten.

En dan grijpt mijn lichaam in. Rusten zal je! Afspraken afbellen zal je! Loslaten zal je!

En heb je het nog niet geleerd, dan nog een paar dagen extra. Dat klinkt hard, maar is eigenlijk heel goed bedoeld: me te leren vertrouwen op mijn innerlijke ritme en tempo. Maar dat lijkt op dit moment zooo moeilijk!

Ik krijg al een paniek aanval bij het idee dat ik mijn nieuwsbrief deze week niet meer verstuurd krijg. Ah ja, want daarin kondig ik mijn aanbod voor januari aan. Januari! Volgt na december! Uiterst dringend dus, help!

En die tijdsdruk walst als een bulldozer over mijn zeer prille vertrouwen om mijn eigen ritme en tempo te volgen heen, met paniek als gevolg, doemscenario’s, … En dat meestal allemaal onbewust. Als een greep rond mijn hart, een gevangenis van angst.

Maar niet nu, nu lig ik hier halfstok, maar neem wel de tijd om me bewust te worden van wat er gebeurt. In de cursus ‘energetische en medische anatomie van de mens’ leren we om onze demonen niet te bestrijden (dan worden ze alleen maar groter) maar ze te leren kennen, te leren appreciëren, ja zelfs ervan te leren houden.

Ja, je bent bang, ja! Paniek, leer het kennen, leer het appreciëren, het gevoel van paniek.

En prompt kreeg ik wat meer ruimte en zachtheid rond mijn hart (de zon brak ook door de wolken maar dat kan ook puur toeval geweest zijn) en kreeg ik de inspiratie om dit blog artikel te schrijven. Zo  kan het dus ook. Leer de paniek kennen in plaats van hem weg te duwen. En dan toch nog wat reclame voor mijn aanbod in januari 😉

Energetische meditatie (waarin je je emoties leert appreciëren)

Verdiepingstraject – Geef richting aan je leven (met focus op het ritme van de seizoenen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *