Wat de deelnemers van de cursus Energetische Meditatie ervan vonden

Op 2 en 9 augustus gaat Module 1 van de Energetische Meditatie opnieuw door. Hierond lees je reacties van deelnemers. Meer informatie over de cursus vind je hier. Heb je nog vragen, laat het me weten! Liefs, Els

Je voelt je al sterker en meer waard, gewoon al door het vertrouwen dat Els in de deelnemers stelt. Ze is er niet om ons iets te leren, maar om samen een bepaalde weg af te leggen. Energetische Meditatie is een concrete manier om tot rust te komen, en om om te kunnen gaan met het soms harde leven. Het brengt speelsheid, vertrouwen, geloof in mezelf. (Karen)

Energetische meditatie klinkt in onze Westerse samenleving soms misschien ‘zweverig’ maar is zo alledaags en inzetbaar. Een down-to-earth methode om een anker voor jezelf te kunnen zijn. Ik ken veel mensen die geen blijf weten met hun gedachten en/of gevoelens. In deze module leer je ze gewoon te observeren, waardoor je minder in strijd moet zijn met jezelf (en anderen).

Ik zou de Energetische Meditatie aan anderen aanraden omdat de oefeningen toegankelijk zijn. Els is rustig en kan effecten van meditatieoefeningen goed plaatsen. Ik heb in deze twee dagen geleerd dat perfectie niet bestaat en dat ik controle ‘moet’ leren lossen. (MBW)

Els straalt rust, aandacht en eenvoud uit (Astrid)

Module 1 van de energetische meditatie heeft me terug in contact gebracht met een rust in mezelf, een soort van ‘lichtheid’ en intuïtie waarop ik altijd kan terugvallen, en die ik (in het proces van herstellen van een burn-out) was kwijtgeraakt. Ik kan, als ik paniek of een piekermolen voel opkomen, sneller afstand nemen, zodat ik me stabieler voel.

Het is een interessante, laagdrempelige manier om te mediteren. Els, je bent open en zacht voor anderen en dat doet deugd. Ik ervaar hierdoor ook minder weerstand bij mezelf. Het is me bijgebleven hoe het vrouwelijke, zachte, aangevuld kan worden door de mannelijke structuur. Ook het beeld van de wolken werkt goed voor mij. Daarbij vond ik het heerlijk om vrij te kunnen experimenteren met de oefeningen. (Mieke)

Els is authentiek, dat zorgt voor een veilige ruimte. Ze dwingt niets af, ze verwacht niets, ze merkt de juiste zaken op, zodat je de blinde vlekken van jezelf leert kennen, en ze nodigt je vrijblijvend uit, zodat je op jouw tempo kan doen wat goed voelt voor jou…

Helder gebracht, duidelijk kader waarbinnen ruimte is voor creativiteit, inspirerend en enthousiast. Els heeft een fijn aanvoelen van wat er speelt in de groep en creëert een veilige omgeving. Bewustzijnsverruiming, handige tools om energie terug te laten stromen, vertrouwen, verbinding, integratie en een inzichtelijk kader. Absoluut verrijkend!” (Bene)

Je bent van harte welkom! Els

Pascal Chabot: “Mensen zijn fundamenteel wezens die op zoek gaan naar evenwicht.”

In dit artikel in de standaard legt Pascal Chabot, filosoof en schrijver van het boek ‘Global burn-out’ de vinger op de wonde. Hij bestempelt burn-out als een beschavingsziekte die veel te maken heeft met hoe we ons organiseren en hoe we werken. Ik krijg als burn-out coach inderdaad heel vaak mensen over de vloer die het normaal vinden om uren aan een stuk intensief te werken zonder pauze. En dat dag na dag na dag, en tijdens de vakantie is er ook nog tijd om door het werk gestoord te worden. En straf genoeg komt dat heel vaak voor in de medische sector. Daar waar er gezorgd wordt voor de gezondheid van de mensen gaan de werknemers eronder door. Schrijnend. Ik voel me op dat moment soms een heropvoeder. Mensen opnieuw aanleren wat menselijk is, wat “normaal” is, wat ons lichaam aankan, hoe ons lichaam in mekaar zit. Ook Chabot heeft het over die paradox: 

“Mensen zijn fundamenteel wezens die op zoek gaan naar evenwicht. … Psychologisch werkt dat net zo omdat we voelen hoeveel geluk er in evenwicht zit. Het is geen toeval dat yoga en meditatie vandaag zoveel bijval kennen. Maar als we door de context van werk en maatschappij te ver verwijderd raken van onszelf, herkennen we die signalen niet meer.”

En de valkuil van die verwijdering ligt volgens Chabot in het ons aanpassen. Leef jij volgens je eigen waarden en voel je wat je lichaam nodig heeft? Of heb je ook de neiging om je aan te passen aan externe omstandigheden omdat je het gevoel hebt dat het niet anders kan of hoort? Als je graag ontdekt hoe je je leven kan uitbouwen vanuit je innerlijke kompas ben je van harte welkom. Er zijn verschillende mogelijkheden die je daarbij kunnen helpen:

Vraag je je af wat de beste weg is voor jou, neem dan gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  • Els

Wil je weten wat Energetische Meditatie voor jou kan betekenen? Lees dan hier de feedback van eerdere deelnemers.

Wat is het zalig om zo’n mooie feedback te krijgen! Het waren ook twee heel mooie en verrijkende dagen: Energetische meditatie module 1 ging door op 19 en 20 april 2018 in mijn praktijk in Kessel-Lo (Leuven). 

“Els heeft een fijn aanvoelen van wat er speelt in de groep en creëert een veilige omgeving. Ze dwingt niets af, ze verwacht niets, ze merkt de juiste zaken op, zodat je de blinde vlekken van jezelf leert kennen, en ze nodigt je vrijblijvend uit, zodat je op jouw tempo kan doen wat goed voelt voor jou…”


Op dit moment kijk ik samen met de geïnteresseerden naar een nieuw moment om module 1 te organiseren. Dus spreekt het je aan, op korte of langere termijn, laat het dan zeker weten, dan contacteer ik je voor meer informatie. Meer praktische informatie vind je hier.


“Energetische meditatie klinkt in onze Westerse samenleving soms misschien ‘zweverig’ maar is alledaags inzetbaar. Een down-to-earth methode om een anker voor jezelf te kunnen zijn. Ik ken veel mensen die geen blijf weten met hun gedachten en/of gevoelens. In deze module leer je ze gewoon te observeren, waardoor je minder in strijd bent met jezelf (en anderen).”

“Module 1 van de energetische meditatie heeft me terug in contact gebracht met een rust in mezelf, een soort van ‘lichtheid’ en intuïtie waarop ik altijd kan terugvallen, en die ik (in het proces van herstellen van een burn-out) was kwijtgeraakt. Ik kan, als ik paniek of een piekermolen voel opkomen, sneller afstand nemen, zodat ik me stabieler voel.”

Wat heeft het je opgeleverd? “Bewustzijnsverruiming, handige tools om energie terug te laten stromen, vertrouwen, verbinding, integratie en een inzichtelijk kader.”

“Absoluut verrijkend! Helder gebracht. Els is authentiek, dat zorgt voor een veilige ruimte.”

Energetische meditatie. Wil jij zelf een tool in handen om je dagelijkse portie stabiliteit en rust te ervaren?

Wil jij beter kunnen omgaan met stress en tegenslagen?
Ervaar je graag meer evenwicht in je emoties?
Wil je beter gebruik maken van je eigen energie?
Ben je op zoek naar innerlijke stilte en rust?

Tijdens een coaching begeleid ik vaak mensen om zonder oordeel te observeren en te voelen wat er op dat moment aanwezig is. En dat op een veilige manier, ondersteund door de ademhaling en andere veilige ankers zoals het voelen van de voeten. Op die manier laten we even alle oordelen en overtuigingen voor wat het is om het lichaam te laten spreken.

Als we aandachtig observeren, wat vertelt ons lichaam ons dan?

Zonder oordeel aanwezig zijn bij wat is heeft een bijzonder helende werking omdat de energie opnieuw kan stromen. Dat is ook wat we doen in de energetische meditatie. We gaan ons focussen op ons lichaamsbewustzijn via ankers zoals ademhaling en handen/voeten. Via die weg komen we in contact met de wondere wereld van de energie die door ons lichaam stroomt en de innerlijke wijsheid die daardoor beschikbaar komt.

Zo heb je zelf de tools in handen om meer rust en bewuste focus in je leven te brengen.

Hoe meer je bewust aanwezig bent in wat zich hier en nu aandient (gedachten, emoties, oordelen, overtuigingen, gevoelens, …) hoe meer keuzevrijheid je krijgt om je eigen leven vorm te geven: vb. duidelijke prioriteiten stellen, efficiënte beslissingen nemen, je eigen koers varen in plaats van je mee te laten voeren op de stroom van de buitenwereld, afstand nemen van situaties waarin je energie verliest, verwerken van emotionele blokkades of trauma’s, …

Voordelen van meditatie

Voor wie?

De cursusreeks is voor iedereen die op een aangename en no-nonsense manier verbetering wil brengen in zaken als:

  • de gezondheid (lichamelijk én geestelijk)
  • het maatschappelijk functioneren (professioneel en vrije tijd)
  • de persoonlijkheid (karakter en omgang met anderen)
  • het spirituele vlak (wijsheid en geluk)

Praktisch:

De cursus is opgedeeld in 4 modules (EM 1, EM 2, EM 3 en EM 4). Een module bestaat uit twee dagen. Elke module kan afzonderlijk gevolgd worden. Het is niet noodzakelijk om meerdere modules te volgen om blijvend resultaat te bekomen. In de cursus ligt de nadruk op het zelf ervaren van de energetische wetten door middel van oefeningen, maar ook de theorie komt ruimschoots aan bod

De eerste module gaat door op donderdag 19 en vrijdag 20 april, telkens van 9 tot 16u in de praktijk van Els Dens in Kessel-Lo (Leuven).

Prijs: 290 € per module (lichte maaltijd, cursusmateriaal en het boek van Ton van Gelder inbegrepen)

Vragen? Interesse?

Heb je interesse om mee te doen?
Heb je interesse maar passen deze data je niet?
Heb je nog vragen?

Laat het me zeker weten! Els

Je bent te laat! Over vermijden of bereiken.

Gisteren was het weer zo ver, te laat vertrokken, te laat toegekomen. Deze keer kwam ik er niet vanaf met vriendelijke en welgemeende excuses. “Het is niet de eerste keer dat u te laat komt mevrouw.” En maar goed ook, want deze ‘wake up call’ had ik echt nodig! Het gebeurde te vaak dat ik de tijd te nipt inschatte en uiteindelijk moest crossen om op tijd (of te laat) te komen. Ik spreek in de verleden tijd want dat WAS! Maar hoe dan wel? Vorig weekend maakte ik me nog hetzelfde voornemen, zonder resultaat blijkbaar. Op één of andere manier is tijd ‘rekbaar’ in mijn hoofd. Er kan altijd nog wel wat gebeuren voordat ik moet vertrekken. Als ik hierover doordenk komt dat uit het idee dat “als ik het nu niet doe, … “, en dan allerlei negatieve gevoelens van tijdsnood. Vanuit de angst voor tijdsnood kom ik dus in tijdsnood. Grappig maar zo gaat het bijna altijd. Als je ergens vermijdend op bent (vb angst voor, kwaad op, gruwelen van, …) kom je daar onrechtstreeks toch mee in aanraking. Daar zit dus de angel. Die overtuiging verander ik graag naar “als ik het nu niet doe, dan doe ik het wel een andere keer wanneer het me beter uitkomt”. Dat geeft direct een beter gevoel, en een gevoel van tijd en ruimte!

Gisteren keken we naar ‘The Voice for Kids’. Hoe vaak ik daar gehoord heb “ik hoop dat ik niet vals zal zingen”, “ik ben bang dat ik veel zenuwen zal hebben”, … Met een klein beetje coaching zouden die kinderen ook leren zeggen tegen zichzelf: “ik hoop dat het goed gaat gaan, dat ik me goed voel en dat mijn stem ontspannen zal klinken, dat ik ervan zal genieten, …” Een bereikende houding maakt dat je je dit ook al voorstelt in je hoofd, en zelfs al voelt hoe het dan zal zijn. Een heel verschil!

Dus ik ga voor een bereikende houding om op tijd te komen, en de tijd te nemen voor mezelf om op een ontspannen manier naar mijn afspraken te gaan. Willen jullie nog mijn back-up zijn en me hieraan herinneren als de oude overtuiging het nog zou willen overnemen?