Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

En toen werd het stil...

2020/12/09

De laatste weken was ik de flow een beetje kwijt. Ik geraakte meer naar binnen gekeerd en had niet vele zin om 'naar buiten te komen'. Gelukkig besefte ik dat dat erbij hoort in deze winterperiode. Je daar bewust van zijn kan helpen om die natuurlijke beweging ook te volgen.

Terug
Want die beweging naar binnen toe is niet altijd evident om toe te staan.

Omdat we meer gestimuleerd worden om maar door te doen, om in de actiemodus te blijven zijn er vaak heel wat stemmetjes die ons tegenhouden, die ons willen overtuigen dat het toch beter is om nog wat verder door te hollen.

Stemmetjes, en emoties ook. Angst bijvoorbeeld is iets wat bij mij in dit seizoen vaak onderhuids komt opzetten.

De angst om stil te vallen. Herken jij dat ook?

Onderliggend zit daar de angst bij om stil te vallen en niet meer in gang te geraken. Maar ondertussen weet ik dat dat niet klopt. Het is niet omdat je stilvalt dat je dan niet meer terug opgestart geraakt. Het is juist omdat je stilvalt dat je nadien meer energie vindt om er terug tegenaan te gaan.

En daarom heb ik me alvast een vervroegd verjaardagscadeautje gegeven: ik geef mezelf twee weken vrij.

Rond mijn verjaardag, rond de winterzonnewende.

Om mezelf helemaal te kunnen toestaan om stil te vallen. En bewust de overgang naar het nieuwe jaar in te kunnen zetten.

Wat kan je daarbij helpen? Afronden en opruimen!

Dit is echt een goed moment om af te ronden en op te ruimen. Projecten afsluiten, paparassen ordenen, overzicht maken, overbodige rommel weggooien...

Zodat uiteindelijk alleen de essentie overblijft en je in voeling met je essentie de overgang kan maken naar het nieuwe jaar.

Nu geen nieuwe projecten starten, geen nieuwe acties ondernemen, geen expansieve activiteiten. Maar wel opruimen, afronden en tijd voor bezinning.

Je bewust worden van de energie van dit seizoen.

Het boek 'leven en werken in het ritme van de seizoenen' van Jaap Voigt heeft me daar enorm bij geholpen. En ook onze maandelijkse bijeenkomsten.

Annemie en ik nodigen jullie maandelijks uit om samen onder te dompelen in de energie van het moment.

De energie te voelen in je lichaam (via energetische lichaamsoefeningen) en in je hoofd (via overschouwende en meditatieve oefeningen).

Zodat je elke maand opnieuw vanuit die energie je intentie kan zetten naar de volgende maand.

En zo heel het jaar mee kan surfen op de energie van de natuur, jouw natuur.

Zoals de natuur het bedoeld heeft

Zonder trekken of sleuren of wringen, maar in de flow van de energie van het moment.

Je staat jezelf toe om je innerlijke flow te volgen op het ritme van de natuur. Een toestemming om echt jouw innerlijke ritme te voelen en zo op een heel andere manier de doelen te bereiken war jij innerlijk naar verlangt.

Wil je het uitproberen?


Januari is het moment om je intentie te zetten voor het komende jaar. Kom mee proeven van de energie en heb de kans om mee te stappen in het groeitraject dat verder loopt van februari tot juni. En laat je zo van nature meenemen op de golven van de opwaartse energie van het voorjaar.

Ook als je alleen de sessie in januari doen als perspectief op 2021 ben je van harte welkom!

Twijfel dan niet en schrijf je nu nog in. Dan is ook dat weer afgerond ;)


Deel dit op

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.