Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Hoe behoud je de juiste focus in je leven?

2020/09/03

Vliegen de dagen voorbij en heb je soms het gevoel overgeleverd te zijn aan de dagdagelijkse stroom van activiteiten? Vraag je je weleens af "waar leidt dit naartoe"? Zou je meer tijd willen vrijmaken voor wat echt belangrijk is voor jou?

Terug

Meedraven in de dagelijkse routine?

Begin september, na lange tijd staan de scholen weer in de startblokken. Schoolgerief in orde? Boekentassen klaar? We trekken ons weer in de dagelijkse ochtendroutine, ... en dan in de voormiddagroutine en de namiddagroutine en de avondroutine...

Voor we het weten schakelen we routines en activiteiten aan mekaar en vergeten we de ademruimte tussenin. Ik moet zeggen dat ik daar wel wat schrik voor had nu de binnen- en buitenschoolse activiteiten opnieuw de dagstructuur beginnen te bepalen.

Niet meer eten wanneer we daar zin in hebben en klaar voor zijn, niet meer 's avonds nog even naar de winkel voor nog wat extra ingrediƫnten om een nieuw recept uit te proberen, ... Neen, nu moet alles al in huis zijn en dirigeren de (na)schoolse activiteiten ons levensritme. Ik merkte het op 31 augustus al in de winkel, het leek wel hamsteren om de week goed door te komen ;)

Dat klinkt misschien allemaal wat (te) negatief, maar voor mij vormt dit toch wel een extra uitdaging om binnen die vastgelegde structuur mijn eigen flow te blijven volgen. Mijn eigen prioriteiten te blijven stellen en niet te vervallen in het aaneenrijgen van opeenvolgende activiteiten en moetens. Want dan bekruipt me toch al snel het gevoel "Waar leidt dit allemaal naartoe?".
 

Je eigen focus behouden

Een extra uitdaging dus, iets om waakzaam voor te zijn, die eigen focus behouden. Dat doet met denken aan de metafoor van de keien en het zand:

Als je je emmer helemaal vol laadt met zand (dagdagelijkse activiteiten aaneenrijgen) dan is er geen plaats meer voor grote keien (wat echt belangrijk is voor jou). De clou is dus om eerst de keien in de emmer te leggen en dan is er altijd nog voldoende ruimte tussen de keien voor het zand :)

Mooi verhaal en oh zo waar maar hoe vaak verzanden we niet in de routine klussen? 

Om echt werk te maken van die prioriteiten is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet wat jouw prioriteiten zijn. Dat je weet waar je naartoe wilt met je leven. Dat je in contact blijft met je essentie. En dat is misschien wel de belangrijkste prioriteit van al, daar af en toe tijd voor maken: Waar droom ik van, waar wil ik naartoe? Wat is belangrijk in mijn leven?
 

Dit kan helpen om in contact te blijven met jouw focus
  • Hou een droomdagboekje bij waarin je de dingen opschrijft die echt belangrijk zijn
  • Maak een vision board en hang dat duidelijk zichtbaar op
  • Sta net iets vroeger op en begin de dag met wat echt belangrijk is voor jou
  • Leg elke maand opnieuw een focus voor de volgende maand

Om deze ruimte maandelijkse te creĆ«ren voorzien wij een maandelijks groeitraject waarin we via lichaamsoefening en meditatie samen aandacht geven aan de energie van het moment. En waarbinnen jij telkens weer contact kan maken met je innerlijke flow en focus. Zo blijf je in contact met de keien die belangrijk zijn voor jou en geef je maand na maand richting aan je leven.

Voor dit traject werk ik samen met Annemie van LivingLei. We komen samen op deze prachtige locatie in hartje Leuven. Hoe metaforisch kan het zijn, een stille rustgevende plek met grote tuin in het hart van de drukte van de stad :)

Je bent van harte welkom! 

Meer info en inschrijven voor de reeks van 5 vrijdagnamiddagen (september tot januari) kan via deze pagina

 

Heb je nog vragen?

Deel dit op

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.