Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Hoe zorg je voor een goede emotionele balans doorheen de dag?

2020/03/16

Net nu, in deze onzekere tijden van de opmars van het corona virus, is het belangrijk om aandacht te geven aan onze emotionele balans. Zeker nu we ook voor de uitdaging staan om zowel voor onze kinderen te zorgen, hen een goede structuur te bieden, en ons werk (misschien van thuis uit) te doen.

Terug

We weten niet wat er komen zal. We kunnen alleen maar kijken naar de grafieken die ons tonen dat binnen een paar weken het aantal zieken exponentieel zal stijgen. We weten niet of onze gezondheidszorg dit kan trekken, welke impact dit zal hebben op de economie, op de producten in de winkels, op onze inkomsten, ... En tegelijk zijn onze kinderen nu thuis. Het is geen vakantie, neen, ze hebben schoolwerk. Ze hebben daar begeleiding bij nodig, een goede structuur ook, een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning, ... En het werk, dat misschien van thuis uit gedaan kan worden, loopt ook door.


En hoe gaat het met jou?

De onzekerheid, het geregel, kinderen die misschien onrustig zijn, ... hoe ga je daarmee om? Het is niet evident om daartussen het hoofd cool te houden, zeker niet als we er vooral voor hen willen zijn en vergeten dat we zelf ook rust momenten nodig hebben.

Want daar wringt vaak het schoentje. Er willen zijn voor anderen, alle problemen het hoofd willen bieden, maar vergeten wat je zelf nodig hebt.

 En dan geraak je zelf uit balans. Je voelt je opgejaagd, wordt ongeduldig, reageert kortaf. Allemaal olie op het vuur van de spanningen die er misschien al in de lucht hingen. Net wat je niet wou.

Wat kan je doen?

Voorzie momenten om tot jezelf te komen. Rust momenten in de dag waarbij je de tijd neemt om je aandacht naar binnen te keren. Fijngevoelige personen hebben de kwaliteit (maar ook de valkuil) om zich af te stemmen op anderen, om met hun naar buiten gerichte voelsprieten aan te voelen wat iemand nodig heeft, wat de situatie nodig heeft, en daarop te reageren. Die voelsprieten ook eens naar binnen richten om te voelen wat er daar leeft en nodig is, is een belangrijk aandachtspunt.

Hoe doe je dat?

De meest eenvoudige manier om je aandacht naar binnen te richten is je ademhaling, die heb je altijd bij je. En is altijd in beweging, hoe oppervlakkig of snel, diep of traag, ze is er. Daar contact mee nemen, als is het voor 3 minuten, maakt een verschil. Test het maar uit!

 

Een hele leuke en eenvoudige oefening om je ademhaling te observeren is de golfjesoefening. Klik hier om de instructies te downloaden en laat me weten wat het je brengt!

Wil je weten of je stress niveau te hoog ligt?
Stress klachten sluipen meestal stukje bij beetje je leven binnen. Na een tijdje beginnen we eraan gewoon te worden en staan we er niet meer bij stil dat we toch wel vaker een kort lontje hebben, of dat je je opgejaagd of angstig voelt. 

Hoe het ook is, het duurt slechts 10 minuten om de stress test in te vullen en je krijgt nadien telefonisch advies op maat. Verwacht je niet aan een flair test maar wel aan een wetenschappelijk onderbouwde test die op een grondige manier je stressklachten meet. 

Deel dit op

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.