Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Piekeren is als schommelen, …

2019/10/24

“… je gaat heen en weer, maar niet vooruit.” Dat is wat psychotherapeut Wilfried Van Craen zei in Touché op Radio1. Een mooi artikel waar het belang van mediteren toegelicht wordt.

Terug

Ook ik deed er vaak aan mee! Ik noemde dat dan niet piekeren, maar analyseren. Als ik me niet goed voelde probeerde ik met mijn verstand daar een oorzaak en een oplossing voor te vinden. En soms vond ik die ook. Maar vaak ook niet. Want niet al onze problemen zijn rationele  problemen. We zijn ook emotionele wezens. En emoties kunnen we niet altijd rationeel verklaren.

Soms kunnen we niet verklaren waarom we verdriet voelen, of waarom onze boosheid zo buiten proportie kan zijn, of waarom er een onderhuidse angst lijkt te knagen. Zeker als fijngevoelig persoon. We voelen immers ook veel van de buitenwereld, we voelen mee met onze partner, kinderen, vrienden of collega’s. Als we niet opletten blijft er telkens een stukje van dat gevoel hangen en weten we ’s avonds niet meer waar dat allemaal vandaan is gekomen. Of misschien zijn het emoties uit het verleden die plots in een bepaalde situatie de kop opsteken. 

En toch had ik lang de overtuiging dat ik de oorzaak eerst moest kennen vooraleer ik van dat ambetante gevoel vanaf kon geraken. Nu weet ik dat dat niet hoeft. Emoties zijn emoties, en moeten niet rationeel verklaard te worden. Soms kan het helpen, maar zeker niet altijd. We hoeven er ons niet op blind te staren en ook als we ze niet begrijpen mogen de emoties er zijn. Het enige wat we dan kunnen doen is ze accepteren en voelen. En wonder boven wonder gaan ze dan ook vanzelf weer weg. Na regen komt zonneschijn. Héhé

Heb jij niet die ervaring?
Heb je de indruk dat bepaalde emoties maar blijven komen of steeds terug komen? Om een onverklaarbare reden? Of weet je wel waar ze vandaan komen maar helpt dat niet om ervan af te geraken?

Bel +32 495 91 55 98 of

Als je liever in groep technieken aanleert om meer in evenwicht te blijven, op vrijdagen 17 en 24 januari 2020 gaat de volgende  module energetische meditatie door. Meer info vind je hier.

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.