Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Een droom over twee schapen en energielekken.

2020/03/10

Vorige week leek het alsof ik maar niets gedaan kreeg. Ik geraakte niet gefocust en modderde maar wat aan. In een poging wat meer inzicht te krijgen in wat er aan de hand was nam ik het boek van Jaap Voight er nog eens bij: “Als je merkt dat je ongericht en doelloos bezig bent, let dan op vervuiling van je innerlijke bron”.

Terug

Februari is een maand voor groei van binnenuit.  Waarin we extra aandacht kunnen besteden aan de verbinding met onze innerlijke bron: wat ons voedt, wat ons inspireert, wat ons energie geeft. Het is dus een goed moment om stil te staan bij je diepste grondslag, wie je in werkelijkheid bent. Je kan je daar ook bewust van worden door na te gaan wat je voor anderen betekent.

En daar was ik mee bezig, me te inspireren met boeken, lichaamsoefening, meditatie, … Maar toch had ik vorige week blijkbaar even een herinnering nodig. 


Een droom over twee schapen

Eerst waren die schapen er nog niet. Ik was in de droom telkens weer in situaties waarin ik heel erg mijn best deed om goed over te komen. Daardoor verwaarloosde ik mijn eigen waarden en ook mijn echte vrienden. Nadien bevond ik me in een kamer met twee deuren. Buiten die kamer waren er twee schapen. Telkens als er een deur open ging probeerden de schapen naar binnen te komen. De ene keer probeerde ik snel deur 1 te sluiten en dan moest ik me weer haasten om deur 2 te gaan sluiten en zo voort… Heel de tijd was ik bezig met de deuren te sluiten zodat de schapen niet binnen konden komen.

Al mijn aandacht en energie ging daar naartoe, voor de rest kwam ik tot niets. 

Want ik had ook wel wat schrik van de schapen. Het feit dat ik ze buiten wou houden en dat de schapen blijkbaar zo graag naar binnen wilden komen maakte me bang.

En toen werd ik wakker. Ik leefde me opnieuw in in de droom en begon te beseffen dat als ik die schapen nu eens gewoon had binnen gelaten, dan had ik er niet heel de tijd energie in moeten steken om ze buiten te houden. En geef toe, schapen die gewoon binnen komen, daar is ook niet echt iets angstaanjagends aan. 

Wat zijn jouw energielekken?

En zo had ik blijkbaar vorige week heel veel tijd en energie gestoken in het buiten houden van schapen. Ik heb het even opgezocht en de betekenis van schapen in een droom is je losmaken van de kudde. Ja, daar had de droom het ook wel over, ik die heel de tijd mijn best aan het doen was om goed over te komen bij mensen in plaats van trouw te blijven aan mijn eigen waarden. En zo was er ook het blog artikel over onzekerheid dat ik wel al geschreven had maar nog niet had durven posten uit schrik voor oordelen van buitenaf.

Eens ik dat besefte kon ik de knoop weer doorhakken, het artikel posten en me weer bezig houden met zaken die werkelijk bijdragen aan mijn innerlijke bron: 

Laten zien dat kwetsbaarheid ok is en dat leven vanuit je eigenheid je uiteindelijk altijd het meeste oplevert.

Maar daarvoor had ik weer even twee schapen nodig om me dat te komen vertellen. Dankjewel schaapjes ;)

Wat zijn jouw energielekken? Waar steek jij veel energie in terwijl het je geen voldoening oplevert? En hoe voedt of onderhoud jij jouw innerlijke bron?

Emoties en schapen?

En zo gaat het ook met emoties. Die staan ook wel eens voor de deur. En als we dan met man en macht proberen om die emoties buiten te houden, dan verliezen we daar veel energie aan. We kunnen ze ook gewoon binnen laten, en beseffen dat ze dan veel minder angstaanjagend zijn. Wil je een techniek aanleren om onverwerkte emoties binnen te laten en te verwerken zonder dat ze je angst moeten aanjagen? Dat kan in het groepstraject hartcoherentietraining

Wil je liever individuele begeleiding daarbij..

Deel dit op

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.