Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Waarom ik het liefst met fijngevoelige mensen werk?

2022/02/25

Als coach richt ik me vooral op fijngevoelige mensen. In andere contexten worden ook wel de termen hoogsensitieve of hooggevoelige personen gebruikt. Ik gebruik die termen minder graag. Omdat het voor mij aanvoelt dat de nadruk daarbij meer op de negatieve aspecten van de gevoeligheid ligt.

Terug

En dat terwijl ik vooral die mooie, zalige, prachtige, boeiende, heerlijke, ...aspecten van de gevoeligheid in de verf wil zetten.

Je merkt het al aan de superlatieven, gevoelig zijn is voor mij een kwaliteit!

Ik hou van al die fijngevoelige mensen die hier over de vloer komen :)

Ik hou van

  • hun fijngevoeligheid om zich te kunnen inleven in anderen
  • hun verlangen om de spanningen in hun omgeving weg te werken en harmonie te creëren
  • hun oog voor detail
  • hun rijke innerlijke emotionele beleving
  • en zoveel meer...

En toch wordt die gevoeligheid vaak nog meer als een last dan als een kwaliteit ervaren.

Zeker in onze prestatie gerichte maatschappij waar doen primeert op zijn.

En ja, die fijngevoelige mensen komen hier niet voor niets.
 

Ze hebben vaak in hun jeugd/kindertijd situaties meegemaakt die hun uit hun evenwicht gebracht hebben, zelfs een oordeel over hun gevoeligheid opgeleverd hebben..


En dan wordt het vaak wel een last, die gevoeligheid, of wordt het toch zo ervaren.
 

Maar het zou toch oh zo spijtig zijn als dit zo blijft!


Dat je je gevoeligheid vooral als een last blijft ervaren.

En ik vind dat vooral spijtig, want ..

... deze wereld heeft veel nood aan meer gevoeligheid, aan meer mensen die hun gevoeligheid als een kracht durven inzetten. En durven is het wel, want in deze soms "harde" wereld ligt het oordeel op de loer.


Maar als je echt weet wie je bent, en wat je waard bent, en daar fier op kan zijn, dan blijf je liever jezelf en stel je je liever gevoelig en kwetsbaar op dan (weer) een masker op te zetten.

Ook ik heb dat moeten leren, en ben dat nog steeds aan het verfijnen.

Maar ik weet heel goed dat ik geen rolletje meer wil spelen, ik heb het recht om helemaal mezelf te zijn, en mijn gevoeligheid als een talent te laten zien.

Het start bij het weten wat je waard bent en wat jouw gevoelige kwaliteiten waard zijn.
 

Wil jij dat voor jezelf ontdekken en aan den lijve ondervinden?


Kom dan vrijdag 11 maart naar ons gratis webinar, van 12 tot 13u30. Gun jezelf een middagpauze om even stil te vallen en te bezinnen en diep vanbinnen je kwaliteiten te voelen borrelen.

Ik hoop dat je erbij bent.

Inschrijven kan via deze link
En dan krijg je een paar dagen voordien via mail een deelnamelink toegestuurd.

Heel graag tot dan!

PS. Stuur je deze informatie door naar een fijngevoelige vriend/vriendin/familie/collega? Want iedereen is het waard zijn/haar kwaliteiten in de verf te zetten.

 

Deel dit op

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.