Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Wat heeft energetische meditatie met fijngevoeligheid te maken?

2019/09/16

De boeken voor de cursus Energetische Meditatie zijn toegekomen! Maar wat heeft energetische meditatie nu eigenlijk met fijngevoeligheid / hoogsensitiviteit te maken?

Terug

Als fijngevoelig persoon (ook wel hoogsensitief persoon of HSP genoemd) kunnen indrukken van buitenaf een diepe indruk maken. Zeker ook als kind kunnen er situaties geweest zijn die heftige emoties naar boven brachten. Niet iedereen weet hoe daarmee om te gaan. Zo kan het zijn dat je vanuit je opvoeding, je leerkracht, je omgeving wel eens te horen kreeg: “Daar moet je toch niet voor wenen” of “Zo boos moet je daar niet voor worden” of “Dat is echt niets om bang voor te zijn hoor”. Ook piekeren werd soms afgedaan als “Dat is iets waar jij nog niet mee bezig moet zijn”.

Onbewust werd dus de boodschap gegeven dat die emoties niet op hun plaats zijn en best zo rap mogelijk opgeborgen worden.

En dat is een onbewuste overtuiging waar veel volwassenen nog steeds mee rondlopen. Met als gevolg het negeren en wegduwen van emoties met veel onderhuidse spanning als gevolg.

Met de technieken van de Energetische Meditatie leer je hoe je wel met (heftige) emoties kan omgaan. Je krijgt heel eenvoudige en doeltreffende handvatten om de emoties niet meer weg te duwen, maar wel de ruimte te geven om er te zijn zonder dat ze bedreigend hoeven te zijn. Dat maakt dat de spanning -die soms al jaren opgebouwd is- eindelijk losgelaten kan worden. En dan komt er weer meer ademruimte.

Heb jij soms ook het gevoel een onderhuidse spanning mee te slepen?
Wil je leren hoe je er los van kan komen? Op vrijdagen 17 en 24 januari 2020 gaat de volgende  module door (of andere data op aanvraag). Meer info vind je hier.

Bel +32 495 91 55 98 of

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.