Energetische meditatie

Wil je evenwichtiger in het leven staan? En zoek je eenvoudig toepasbare technieken om bewust om te gaan met je gedachten en emoties? Wil je leven met stromende energie? Energetische meditatie helpt.

Uit evenwicht… of nieuwsgierig?

Als gedachten, overtuigingen of emoties je weerhouden om op een evenwichtige manier in het leven te staan, ervaar je dat op jouw manier. Als onrust die niet overgaat. Angst die je verlamt. Frustraties in je relatie, gezin of werk. Of heftige emoties die jou overspoelen. Hoe je het ook beleeft, het ondermijnt jouw leven. 

Energetische meditatie brengt innerlijke rust. Ook als je niet meteen op één of meer problemen botst, maar gewoon deze dagelijks toepasbare meditatietechniek wil aanleren.

In de workshop ‘energetische meditatie’ leer je hoe je:

 • Je bewust wordt van je mentale en emotionele gedragspatronen.
 • Verbinding maakt met je lichaamswijsheid en je energie doet stromen.
 • Meer vrijheid ervaart om keuzes te maken en prioriteiten te stellen.
 • Groeit in liefde voor jezelf en anderen en helder leert communiceren.
 • Nieuwsgierig en open aanwezig blijft, ook bij moeilijke emoties.
 • Lichamelijke en geestelijke stabiliteit ervaart in je dagelijkse leven.

Hier mag je op rekenen

Je krijgt een combinatie van heldere uitleg en veel vaardigheidstraining, met ruimte voor persoonlijke feedback en evaluatie. In 4 halve dagen onderzoek je je gedachtenpatronen en je lichaam, voel je je energie en laat je ze stromen.
  Energetische meditatie leert je om je gedachten en gevoelens gewoon te observeren, waardoor je minder in strijd gaat met jezelf en anderen. Het bracht me terug in contact met de rust in mezelf, een soort 'lichtheid' en intuïtie waarop ik altijd kan terugvallen en die ik na mijn burn-out was kwijtgeraakt.– D.A.
  In de cursus Energetische meditatie heb ik terug leren voelen en manieren gevonden om met mijn soms heftige emoties om te gaan. Ik heb meer rust gevonden, en tools om die rust te kunnen inbrengen in mijn dagelijks leven. Ik voel me meer geliefd en begrepen en gehoord, en ik kan dat gevoel nu ook in mezelf vinden, zonder dat ik er anderen voor nodig heb. – K.J.
  Ik had al lang last van chronische migraine en ik had er ook al veel voor ondernomen om dit onder controle te krijgen. Tijdens de energetische meditatie merkte ik al dat de migraine minder werd, en wonder boven wonder is de migraine nadien zelfs 5 dagen weggebleven! Ik heb ontdekt dat hoe meer ik in contact blijf met mezelf, hoe minder de migraine de 'kop' opsteekt. - L.D.
  Door de meditaties bij Els heb ik geleerd om aanwezig te blijven bij het beangstigende deel in mij zonder er mij in te verliezen. Het is goed om er bewust bij te zijn maar het is ook goed om er bewust van weg te gaan als het te overweldigend is - T.V.

Praktische info

Omwille van de corona maatregelen is deze cursus uitgesteld. Als je interesse hebt, laat het dan hier weten, dan hou ik je op de hoogte van zodra het opnieuw mogelijk is.

Prijs: 290 euro - Als je de workshop een tweede keer wilt volgen is dit aan halve prijs

Lunch, cursusmateriaal en het boek ‘Energetische meditatie’ van Ton Van Gelder zijn inbegrepen. 

We houden de groep klein (maximum 7 deelnemers) en er is meer dan voldoende ruimte om afstand te ho

Heb je nog vragen? Geef een seintje.