Hartcoherentietraining

Loopt de stress te hoog op, wil je meer grip op je leven? Hartcoherentietraining is een eenvoudige ademhalingstechniek om je zenuwstelsel aantoonbaar tot rust te brengen.

Als het allemaal teveel wordt…

Voel je je vaak opgejaagd en liggen angst of paniek op de loer? Moet je soms moeite doen om helder te denken? Ben je vaak lusteloos of prikkelbaar? Krijg je de piekermolen maar niet afgezet? Sta je onder stress of kamp je met fysieke klachten*: nek- of schouderpijn, hartkloppingen, drukkend gevoel op de borst, maagdarmklachten, pijnlijke spieren, …

* Leg deze zeker eerst voor aan je huisarts.

Met hartcoherentietraining pak je deze uitdagingen grondig en blijvend aan. Heb je interesse in deze wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechniek? Ook dan ben je welkom.

Dit leer je in de workshop ‘hartcoherentietraining’:

Een eenvoudige ademhalingstechniek waarmee je in 3 x 6 min. per dag je welbevinden verhoogt en je gezondheid versterkt. Het effect van hartcoherentie op je zenuwstelsel is meetbaar en wetenschappelijk onderbouwd.
  1. Wat doen stress en burn-out met je lichaam op korte en lange termijn? 
  2. Ontdek jouw hartcoherente ademhalingsritme en breng dat in praktijk.
  3. Leer je emoties beheersen en versterk je veerkracht en positieve mindset.
  4. Ontdek hoe je intense emotionele ervaringen uit jouw verleden verwerkt.
  5. Leer je voorbereiden op en rustig blijven in stresserende situaties.
Stappen 1 tot 3 zet je in 3 groepssessies, waarna we hartcoherentietraining toepassen op jouw leven in een individuele sessie (stappen 4 en 5). Neem je antistressmedicatie? In overleg met je arts kan je die daarna geleidelijk afbouwen.
    Ik had vaak last van hartkloppingen en hyperventilatie, ondanks tien sessies bij een therapeut. Met Els werkte ik op zaken uit mijn jeugd die onderdrukte emoties losmaakten. Ze begeleidde me goed en na 3 sessies viel een enorme last van mijn schouders. Ik heb nog zelden last van hartkloppingen. – S.W.

Praktische info

De groepssessies gaan door op vrijdag 3 en 17 april en 8 mei van 13.30 tot 15.30 u. in mijn praktijk (Leopold Beosierlaan 109 te Kessel-Lo). Voor de individuele sessie spreken we een datum af.

Cursusmateriaal, een stressbepaling (en eventueel verslag voor de huisarts) bij het begin en het einde van de training en het boek ‘Blijven ademen’ van Katrien Geeraerts en Louis Van Nieuland zijn inbegrepen. Maximum 7 deelnemers om het interactief te houden.

Prijs: 265 euro

Heb je nog vragen? Geef een seintje.