Hartcoherentietraining

Loopt de stress te hoog op, wil je meer grip op je leven? Hartcoherentietraining is een eenvoudige ademhalingstechniek om je zenuwstelsel aantoonbaar tot rust te brengen.

Als het allemaal teveel wordt…

Voel je je vaak opgejaagd en liggen angst of paniek op de loer? Moet je soms moeite doen om helder te denken? Ben je vaak lusteloos of prikkelbaar? Krijg je de piekermolen maar niet afgezet? Sta je onder stress of kamp je met fysieke klachten*: nek- of schouderpijn, hartkloppingen, drukkend gevoel op de borst, maagdarmklachten, pijnlijke spieren, …

* Leg deze zeker eerst voor aan je huisarts.

Met hartcoherentietraining pak je deze uitdagingen grondig en blijvend aan. Heb je interesse in deze wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechniek? Ook dan ben je welkom.

Dit leer je in traject ‘hartcoherentietraining’:

Een eenvoudige ademhalingstechniek waarmee je in 3 x 6 min. per dag je welbevinden verhoogt en je gezondheid versterkt. Het effect van hartcoherentie op je zenuwstelsel is meetbaar en wetenschappelijk onderbouwd.
  1. Wat doen stress en burn-out met je lichaam op korte en lange termijn? 
  2. Ontdek jouw hartcoherente ademhalingsritme en breng dat in praktijk.
  3. Leer je emoties beheersen en versterk je veerkracht en positieve mindset.
  4. Ontdek hoe je intense emotionele ervaringen uit jouw verleden verwerkt en leer je voorbereiden op en rustig blijven in stresserende situaties.
Elke stap is duidelijk uitgelegd in online video lessen. Je krijgt daarin ook telkens eenvoudige oefeningen aangereikt waar je zelf mee aan de slag kan. Tussen de video lessen door zijn er twee individuele coaching momenten van anderhalf uur voorzien waarin je hartcoherentie gemeten wordt, je ademritme fijngesteld wordt op jouw individuele noden, en waarin je aan de slag kan met je eigen thema's die aan de basis liggen zoals perfectionisme, pleaser gedrag, grenzen stellen, ...

Zowel voor als na de training wordt je stress niveau gemeten waardoor je je evolutie na de training duidelijk kan opvolgen. Onderzoek in de Sint-Jozefkliniek in Bornem laat zien dat zowel de lichamelijke stressklachten als angsten en depressieve gevoelens na 6 weken training met 40 tot 60% afnemen.
    Ik had vaak last van hartkloppingen en hyperventilatie, ondanks tien sessies bij een therapeut. Met Els werkte ik op zaken uit mijn jeugd die onderdrukte emoties losmaakten. Ze begeleidde me goed en na 3 sessies viel een enorme last van mijn schouders. Ik heb nog zelden last van hartkloppingen. – S.W.

Praktische info

De training bestaat uit 4 video lessen van een uur waarin alles duidelijk uitgelegd wordt en je ook stap voor stap oefeningen aangereikt krijgt om je stress niveau te verlagen. De lessen zijn gradueel opgebouwd en wekelijks is er een online feedback moment voorzien waarin je je vragen kan stellen en feedback kan vragen. Ook in de gesloten facebook groep is er steeds mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Inbegrepen:
- Stressbepaling bij het begin en einde van de training (verslag aan de huisarts indien gewenst).
- Telefonisch startgesprek van ongeveer 20 minuten.
- Je krijgt de lessen wekelijks toegestuurd (tijdsbesteding ~1 uur).
- Praktische oefeningen die stap voor stap opgebouwd worden, ondersteund met gratis apps (tijdsbesteding dagelijks 3x6min)
- Twee individuele sessies om je evolutie op te volgen en waarin ook je hartcoherentie gemeten wordt
 

Prijs: 340 euro

Heb je nog vragen? Geef een seintje.